active 1 year, 8 months ago aldrig upp trofsjManchester United nya tröja Fascismen hade redan sina Med finalen mot Ungern bun Public Group

aldrig upp trofsjManchester United nya tröja Fascismen hade redan sina

Med finalen mot Ungern bunden till 1-1 visade Italien sin klass med 20 minuters välrenommerade fotboll där de gjorde två mål, säkrade titeln och uppenbarligen vann över publiken. ‘Under de 20 minuters spektakulära spelen glömde de sina politiska och etniska fördomar,’ sa Rava. Jag undrar?
  Benito Mussolini, center, i vitt, poserar med italienska laget på Palazzo Venezia i Rom efter deras framgång vid världscupen 1938. Foto: Personal / AFP / Getty Images
Spelet slutade 4-2. För deras ansträngningar belönades varje gruppmedlem med en 8 000 Lire-vinstbonus (ca tre månadslöner) och en fascistisk guldmedalj, som presenterades av Mussolini under en 15-minuters mottagning med laget i Palazzo Venezia i Rom. Intressant nog, med tanke på hans megalomani och entusiasm för global dominans, tog Italiens ‘No1 sportsman’ aldrig upp trofén själv.
Spanien nya vm tröja
Fascismen hade redan sina ögon på en tredje på varandra följande trofé 1942, men utbrottet av andra världskriget betalades till det. Efter regimen föll 1943 och Italien befriades 18 månader senare, gjorde Pozzo den sömlösa övergången från diktaturen till den demokratiska republiken. Han var italiensk tränare fram till 1948 och fortsatte skriva för La Stampa fram till sin död 20 år senare.
Men för alla Italiens obestridliga talang och oöverträffad framgång var de politiska gesterna i en svart skjorta och en dubbelromersalig salute som inkapslade italiensk fotbolls uppväxt under fascismen extraordinära, särskilt i samband med Frankrike på tiden och vad som skulle komma. Fascism kan ha vunnit striden mot intimidering på fältet, som Pozzo hade sagt, men det skulle snart förlora kriget och den svarta tröjan och romerska salut skickas till en av världscupens och Fifas minst uppbyggande men öppet politiska stunder.
http://einstein.vc/forum/index.php?action=profile;u=6079
http://samsung.ssu.ac.kr/?document_srl=2119641

http://forum.aidamaster.pro/index.php?topic=531023.0

http://justonemorebrick.info/index.php?action=profile;u=5956

Group Admins

  • Profile picture of Pasquale Eleanor